Wednesday, 10 September 2014

Sewa Kereta Untuk Percutian Di Tawau

sewa kereta untuk percutian di Tawau


Mahu sewa kereta untuk percutian anda di Tawau? Aktiviti percutian adalah aktiviti yang menyeronokkan lebih-lebih lagi jika aktiviti bercuti itu adalah bersama keluarga atau orang yang kita sayangi, tentunya aktiviti kita akan terasa lebih menyenangkan. Akan tetapi jika kita bercuti menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam tentunya tidak akan menyenangkan dan sangat memenatkan. 

Ada baiknya kita menggunakan kereta sendiri, namun sebahagian besar kita tidak suka memandu kereta sendiri kerana kos maintenanance yang mahal kalau pergi memandu jauh dan berbagai macam hal yang lain. Nah penyelesaian dari kami adalah menyewa kereta di syarikat kereta sewa. Perkhidmatan kereta sewa yang bagaimana yang harus anda pilih? Berikut tipsnya: 

1. Carilah syarikat kereta sewa yang berlesen dan berpengalaman di bidang penyewaan kereta sewa. 

2. Mintalah rujukan syarikat kereta sewa / car rental yang baik dan profesional dari sahabat, teman atau keluarga. 

3. Cari di internet mengenai perkhidmatan kereta sewa atau car rental service kerana ada beberapa syarikat yang sudah mempunyai laman web / website yang tersendiri. 

4. Selalu memperhatikan jenis kereta yang akan anda sewa, jika anda ingin pergi bersama keluarga sebaiknya anda menyewa kereta keluarga seperti kereta Avanza, Unser, Alphard dan juga van. 

5. Periksa enjin kereta yang akan anda sewa, hal ini di lakukan untuk keselamatan dan keselesaan anda bersama keluarga. 

6. Jika anda memutuskan menggunakan perkhidmatan pemandu ada baiknya anda pastikan pemandu tersebut mempunyai track record yang baik dari segi jasmani dan rohani. 

7. Pastikan kereta sewa yang anda sewa itu mempunyai road-tax dan insurans yang belum tamat tempoh.


Demikian lah tips ringkas dari kami di Kereta Sewa Tawau, semoga bermanfaat untuk anda semua. Dan sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau, sila hubungi kami di 014-9669-359. Terima kasih.

No comments:

Post a comment